Dag 20: Pont-de-Vaux – Alzingen (Lux)

Ik haal de 2 baguettes die ik gisteren al betaald heb op en als we gegeten hebben, kunnen we bijna gelijk vertrekken. We rijden een klein stukje over de Route National en komen dan weer op de A6 uit.

IMG_7410IMG_7412

Het reisdoel is vandaag Camping Bon Accueil in Alzingen, Luxemburg. Het is 400 kilometer rijden en dat zal ons naar verwachting ongeveer 5 uur kosten.

Het navigatiesysteem leeft af en toe weer een eigen leven Verraste emoticon. Mogelijk dat de oorzaak gezocht moet worden in de voorruit, die een paar dagen voor onze vakantie is vervangen. Als we thuis zijn, zal ik eens langs de garage gaan.

IMG_7414IMG_7418

IMG_7423

Omdat we gisteren al getankt hebben en we met de caravan ongeveer 450 kilometer kunnen rijden tot er weer getankt moet worden, hoeven we pas in Luxemburg te tanken. Bijkomend voordeel is dat de brandstof, in ons geval diesel, daar veel goedkoper is.

IMG_7428IMG_7430

IMG_7431

Het is inmiddels rond 11;30 uur en op de borden boven de snelweg staat regelmatig een waarschuwing in verband met te verwachten slecht weer.

IMG_7432IMG_7433

Het is even na 12:00 uur als we voor de laatste keer deze vakantie een tolpoortje passeren. We hebben weer erg veel voordeel gehad van onze PassLiberT, waardoor we stapvoets door kunnen rijden en de betaling achteraf via de creditcard gedaan wordt.

IMG_7435IMG_7436

Het is inmiddels 13:45 uur als we in Alzingen zijn aangekomen, waar ik gelijk van de gelegenheid gebruik maak om de tank vol te gooien en dat voor slechts  € 0,95 per liter.

IMG_7438IMG_7439

Het is nu nog maar een paar honderd meter en dan rechtsaf naar de camping; er staan al 2 andere combinaties te wachten. Als ik eindelijk aan de beurt ben –de eigenaresse is een Pietje Precies en alles moet volgens de regeltjes- zegt ze doodleuk dat er geen plek meer is. Mijn geluk is dat ze zegt mij te herkennen aan mijn snor (hoezo? Verraste emoticon Knipogende emoticon) en dat blijkt ons geluk, want als ze vraagt of we een grote of kleine caravan hebben, zeg ik dat hij niet zo groot is, ongeveer 4 meter en dan heeft ze voor ons nog net een klein plekje op een hoek, maar dat maakt ons niet uit, zo lang we maar kunnen staan.

IMG_7440IMG_7441

IMG_7442         IMG_7443

De camping staat inderdaad, op een paar gereserveerde plaatsen na, helemaal vol. We zien voornamelijk Engelsen en Nederlanders en dat was 2 jaar geleden toen we hier waren ook zo.

Na 15:00 uur besluiten we even een ommetje te maken in het dorp; misschien vinden we nog een leuk restaurant waar we op onze laatste avond, lekker en gezellig kunnen eten? Buiten de camping is inderdaad het bord ‘Complet’ verlicht en we zien een aantal combinaties onverrichter zake omkeren.

IMG_7446       IMG_7447

Restaurantjes genoeg, maar of niet gezellig, of de kaart staat ons niet aan, maar er zijn er ook die exorbitant duur zijn; dat is op zich niet erg, maar dan moet de ambiance goed zijn en ook de menukaart moet ons aanspreken en dat is dus niet zo Bedroefde emoticon.

IMG_7449

We lopen op ons gemak terug naar de camping; we maken straks de bonenschotel, waar ik van de week het recept al had gescand. We drinken bij de caravan een glaasje rosé; scheelt weer een fles mee naar huis nemen Knipogende emoticon.

IMG_7452               IMG_7453

Het is inmiddels 19;30 uur als we gaan eten. Het smaakt prima en dit recept gaan we zeker nog een keer maken.

IMG_7457IMG_7455

Ik was in de caravan af en we drinken een kop koffie en dan loopt het al weer tegen 22:00 uur. De weersvoorspelling laat zien dat het zo gaat regenen en de verwachting is dat dit dan de hele nacht blijft, maar ook morgenochtend. Omdat we geen zin hebben om in de stromende regen op te moeten breken, ruimen we alles alvast in de caravan op, zo ook de stoelen en rol ik de luifel in.

IMG_7458

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s