Dag 19: Graveson – Pont-de-Vaux

Als we zijn opgestaan, douchen we en haal ik voor de laatste keer de baguettes bij de receptie. We hebben alle tijd van de wereld want we hoeven maar 325 kilometer te rijden en dat kost ons dan ongeveer 4 uur.

Als alles in de caravan zit en ik de pootjes heb ingedraaid, blijkt de caravan niet meer op de mover te reageren Verraste emoticon. Nu heb ik natuurlijk onderweg aan de stekker zitten sleutelen; het zal toch niet….. Bedroefde emoticon. Voor alle zekerheid sluit ik de caravan opnieuw op de stroom aan, vervang ik de batterijen, maar er gebeurt helemaal niks Boze emoticon.

Dan zegt de buurman: “Welke knopjes gebruik jij? Ik moet de bovenste indrukken.”. Blijk ik de verkeerde knopjes in te drukken Boze emoticon Boze emoticon Boze emoticon. Hoezo heeft de vakantie ons cq. mij goed gedaan? We hebben die mover pas een jaar of 8 Verlegen emoticon.

Het is uiteindelijk even na 9:30 uur, als we uiteindelijk kunnen vertrekken.

IMG_7359

Het is erg rustig onderweg en we kunnen met een kruissnelheid van 100 km/u op de cruise control, relaxed rijden.

IMG_7362IMG_7367

Het is 11:00 uur als we door een aantal Ferrari’s worden ingehaald. Blijven prachtige auto’s Verhitte emoticon.

IMG_7372IMG_7373

IMG_7374

IMG_7375IMG_7376

Als we in de buurt van Lyon komen, is het advies om de A46, die buiten Lyon om loopt, te nemen. Helaas blijkt daar ook sprake van een file en moeten we via de A42 nog verder omrijden.

IMG_7377IMG_7380

IMG_7383

IMG_7378IMG_7384

We komen uiteindelijk na ruim 30 kilometer omrijden, weer op de A6 richting Macon terecht en niet veel later kunnen we de A6 verlaten.

IMG_7387

Ik besluit nu vast te tanken, want dat scheelt morgenochtend weer.

IMG_7388IMG_7389

Het is nog geen 14;30 uur als we de camping oprijden. Het blijkt dat ze vandaag pas weer zijn open gegaan; er was zo veel wateroverlast, dat ze de gasten hebben moeten weg sturen en de camping hebben moeten sluiten Verraste emoticon.

Omdat we hier al eerder zijn geweest, weet ik precies waar we moeten gaan staan, om te kunnen profiteren van de gratis Wifi Verhitte emoticon.

IMG_7391

Als ik de stroom aansluit, blijkt er gelijk kortsluiting te ontstaan en dat levert bij de overige gasten., die op de zelfde paal zijn aangesloten, zure gezichten op. Even later komt de campingeigenaar het verhelpen; de kortsluiting lag overigens niet aan ons.

Omdat het restaurant vanwege de wateroverlast ook gesloten is, blijft er niks anders over dan in de caravan ons eigen potje te koken.

IMG_7394        IMG_7396

Bij de receptie heb ik 2 ijsjes gehaald als toetje en dat is een prima afsluiting van ons onverwachte maaltje.

IMG_7402IMG_7395

Als ik vervolgens voor Marijke thee wil zetten en tegelijkertijd voor mezelf koffie, klapt de zekering er uit; vergeten dat we nu maar 6 amp. hebben. Gelukkig is het slechts de zekering en als ik de stekker in een van de andere aansluitingen steek, hebben we weer gewoon stroom.

Het plan was oorspronkelijk om morgen naar Nancy te rijden en dan zaterdag naar huis, maar Nancy is maar 300 kilometer en dan bedenk ik me ineens dat we 2 jaar terug een prima laatste nacht hebben doorgebracht in Luxemburg en we besluiten daar naar toe te gaan; is slechts 400 kilometer, dus een goede 5 uur rijden.

Het loopt tegen 22:30 uur als we naar binnen gaan, waar we voor het slapen gaan, nog een aflevering kijken van Zone Stad.

IMG_7405

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s