Dag 17: Saint Remy de Provence

Vandaag stap ik weer vroeg op de fiets. De rit voert me vandaag naar Arles, ongeveer 23 kilometer van de camping. Onderweg kom ik een veld vol zonnebloemen tegen en dat is pas de tweede keer deze vakantie.

IMG_7284IMG_7287

Als ik terug kom op de camping, heb ik uiteindelijk bijna 50 kilometer gereden. We wilden eigenlijk vandaag op de camping blijven en morgen gaan lunchen in Saint Remy de Provence, maar omdat daar morgen weer markt is, besluiten we om er vanmiddag heen te gaan.

We parkeren de auto op het grote plein en nadat ik de parkeermeter op kenteken heb ingesteld, gaan we op zoek naar een gezellig terras en zo komen we uiteindelijk bij Gus Restaurant uit. We bestellen een karaf rosé en die wordt gelijk met crostini’s en tappenade gebracht en dan blijk ik mij iPhone in de caravan aan de oplader te hebben laten liggen; dus bij dit verslag helaas geen foto’s Verwarde emoticon. Gelukkig heeft Marijke haar iPhone wel bij zich Verhitte emoticon.

IMG_7334IMG_7333IMG_7331

We gaan wederom voor het volledige menu, bestaande uit Entrée + Plat + Dessert. We kiezen allebei als voorgerecht de Salade de jeunes pousses, burratina et magret de canard fumé en als hoofdgerecht de Fish & Chips de dorade, salade fraîcheur et légumes croquants, sauce tartare.

IMG_7329IMG_7328

Het smaakt wederom bijzonder lekker, evenals de ijskoude rosé Knipogende emoticon.

IMG_7326        IMG_7322

IMG_7324

IMG_7325        IMG_7317

We twijfelen nog even wat we nu als dessert zullen nemen, want het aangeboden gebak, liegt er ook niet om, maar we gaan uiteindelijk allebei voor de Tiramisu aux abricots rôtis en dat is absoluut een schot in de roos. Goddelijk lekker Verhitte emoticon.

IMG_7314        IMG_7313

We  sluiten af met een kopje koffie. als ik af moet rekenen, blijkt men het dessert apart in rekening gebracht te hebben en als ik de over daar op wijs, blijk ik de kaart niet goed gelezen te hebben Verlegen emoticon. Nadat ik betaald heb, lopen we nog wat door het stadje.

IMG_7307

IMG_7308IMG_7306

IMG_7305

Het is inmiddels al ruim na 15:00 uur en de parkeermeter is maar tot 15;25 uur betaald, dus we moeten wel terug naar de auto.

IMG_7303IMG_7299

IMG_7300               IMG_7302

IMG_7301

We zijn uiteindelijk rond 16:00 uur terug op de camping, waar we genieten van zon en wat lezen. Tegen 20:00 uur eten we een belegde baguette, waarna Marijke aan de thee en ik  aan de koffie ga.

IMG_7336        IMG_7338

We hebben wederom een heerlijk dag gehad, mooie dingen gezien en waanzinnig lekker gegeten.

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s