Dag 07: Arles

Het is nog voor 9:00 uur ‘s ochtends als Marijke haar medicatie moet slikken. Er is vandaag markt in Arles en we willen vroeg weg; enerzijds omdat markten meestal alleen in de ochtend zijn, anderzijds omdat de temperatuur nu nog aangenaam is om een stukje te lopen. Als Marijke haar medicatie heeft ingenomen, vertrekken we.

IMG_6689IMG_6692

Ik heb op internet gevonden waar de markt ongeveer is, maar begreep ook dat er in de directe omgeving van de markt geen parkeergelegenheid is en zo  komen we op een grote, betaalde parkeerplaats terecht. Als ik aan een Française vraag hoe we het beste kunnen lopen, geeft ze mij haar parkeerkaartje waar nog een uur tegoed op staat, maar daar gaan we het niet mee redden en ik stop voor 4 uur geld in de meter.

IMG_6693IMG_6696

IMG_6694IMG_6695

De markt is bijzonder lang gerekt en dat betekent veel lopen en af en toe even een rustmomentje inbouwen voor Marijke.

IMG_6698        IMG_6701

Als ik van onderstaande, bijzondere tafel, een foto maak, ziet Marijke dat dit ‘verboden’ is; daar had ik totaal geen erg in Verlegen emoticon. Ik ga de foto echt niet wissen Knipogende emoticon.

IMG_6700

We lopen verder en bij een van de stalletjes zie ik veen geslepen steen met daar op een prachtige afbeelding: “Liefde is…..” en die koop ik dus voor Marijke.

IMG_6702        IMG_6784

Aan het einde van dit stukje markt, is een façade van steen, die een waterpartij omsluit en omgeven is met een trap.

IMG_6703IMG_6705

IMG_6710

IMG_6707IMG_6706

Omdat Marijke weer even rustig moet kunnen bijkomen van de inspanning die het lopen met zich meebrengt, gaan we op een terras in de zon, genieten van een kopje koffie.

IMG_6712

Hierna lopen we verder en valt ons oog bijna gelijktijdig op de kleur van de kleding, die mijns inziens prachtig kleurt bij Marijke haar grijze haar.

IMG_6714IMG_6715

IMG_6717             IMG_6718

Het geheel wordt afgemaakt met een prachtige shawl in de zelfde kleur Verhitte emoticon.

Als we verder lopen, komen we bij de kraampjes waar verse producten verkocht worden. Jammer genoeg houdt Marijke niet van oesters en om ze nu hier op de markt op te gaan eten, gaat mij ook weer wat ver.

IMG_6720        IMG_6721

Het is goed warm en het lopen maakt dat je het nog warmer krijgt; tijd voor een terras dus en bij voorkeur een ijskoud biertje Verhitte emoticon. Marijke houdt het bij Orangina.

IMG_6723       IMG_6729

Nadat we onze drankje op hebben, lopen we verder over de markt.

IMG_6733IMG_6735

IMG_6738IMG_6752

Het is inmiddels 12:30 uur en we vinden het mooi zo. Op de terugweg naar de auto, komen we langs een begraafplaats, waar, zoals vaker in Zuid-Europese landen, de meest waanzinnige graven te bewonderen zijn. Begraafplaatsen in Nederland vind ik vaak zo’n ‘dooie boel’.

IMG_6754IMG_6755

IMG_6756IMG_6753

Op de weg terug naar de camping, komen we langs een E. Leclerc en daar slaag ik zo waar voor een zwembroekje, type slip (je mag in Frankrijk namelijk niet met een bermuda of short zwemmen); het is al meer dan 10 jaar geleden dat ik een dergelijk klein broekje aan kon Verhitte emoticon.

Als we de winkel uitlopen richting de uitgang, zie ik precies het tafeltje waar ik al meer dan één jaar naar op zoek ben. Ons tafeltje in de voortuin is op en er zou een nieuw blad op kunnen, maar dat kost € 75,- en dat vind ik veel te veel geld voor iets dat er feitelijk alleen mar staat en eigenlijk nooit gebruikt word. Tafeltje los heb ik nog nooit ergens gezien en hier kan ik het in de uitverkoop voor € 29,- kopen. Blijkt onderdeel te zijn van Leclerc, dus naar de klantenbalie en daar wordt het, in een draagbaar pakket, voor me uit het magazijn gehaald.

Bij terugkomst op de camping, eten we eerst en broodje en dan gaan we weer heerlijk in de relax-stand.

IMG_6760       IMG_6762

Ons avondeten is vandaag Babi Pangang met kleine maiskolfjes en daar eten we witte rijst en Sambal Setan bij.

IMG_6764        IMG_6765

Het is zulk mooi weer, dat ik om 21:00 uur nog met alleen met short aan, buiten zit. Marijke trekt, later op de avond, uiteindelijk een vest aan.

IMG_6769IMG_6770

IMG_6772

Het was weer een fantastische dag vandaag.

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s