Dag 06: Graveson – St. Remy de Provence – Graveson

De camping biedt de mogelijkheid om brood te bestellen, maar dat ben ik gisteren vergeten en dus rijd ik deze ochtend even naar Graveson om bij een van de bakker, heerlijk verse croissants en stokbrood te halen.

IMG_6653

Terug op de camping is het in de zon al bijzonder heet. We genieten allebei van de croissants, die we beleggen met kaas en met jam.

IMG_6655IMG_6656

IMG_6658

Marijke zit na het ontbijt al weer snel met haar nieuwe iPad Pro, te lezen. We willen even naar St. Remy de Provence om bij de plaatselijke Intermarché een paar boodschappen te gaan halen en dat betekent dat Marijke even een gedaanteverwisseling ondergaat Knipogende emoticon.

IMG_6660               IMG_6659

We vinden in de supermarkt eigenlijk niet waar we naar op zoek zijn en kopen dan ook niks. Ik maak nog wel even gebruik van de mogelijkheid om voor € 1,139 de tank vol te gooien. We nemen een andere weg terug naar de camping en komen onderweg een bordje tegen naar een landgoed waar olijfolie te koop is en we besluiten daar even te stoppen.

IMG_6665

Eenmaal binnen, schrikken we van de prijzen die zij vragen; 3 liter eerste klas olijfolie voor € 50,- is ons toch echt te gortig Verraste emoticon.

Terug op de camping, besluit Marijke dat haar nagels wel opnieuw gelakt kunnen worden.

IMG_6667       IMG_6668

IMG_6670        IMG_6669

Na de lunch, genieten we van de appels uit het fruitpakket dat we recentelijk van Petra en Rick Engle hebben gekregen en lezen we allebei.

IMG_6673      IMG_6675

IMG_6681IMG_6678

Even na 16:00 uur rijden we even naar Graveson, waar vandaag een kleinschalige markt is met uitsluitend regionale producten en ambachten. Zo staat er onder anderen een imker en wordt uitgelegd hoe de honing verkregen wordt.

IMG_6682IMG_6683

De markt wordt gehouden vlak bij een Super-U en daar lopen we dan ook even naar binnen. We vinden er alles wat we vanochtend wilde halen en veel goedkoper dan bij de Intermarché.

Ons avondeten bestaat ui lamsvlees, gebakken Provençaalse aardappeltjes en salade.

IMG_6688

We voelen ons bevoorrecht met ons leven als God in Frankrijk Knipogende emoticon.

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s