Dag 05: Pont-de-Vaux – Graveson

Ik ben er ondertussen achter gekomen dat in het navigatiesysteem de optie ‘tolwegen vermijden’ aangevinkt was; logisch dat je dan over de Route National, zoals de N57, gedirigeerd wordt.

We hoeven vandaag maar 325 kilometer, ongeveer 4 uurtjes, te rijden en hebben alle tijd om op ons gemak te ontbijten en koffie te drinken.

IMG_6601IMG_6603

We vertrekken rond de klok van 11:00 uur en gaan bij Macon de A6 op en daar blijkt men aan de weg te werken en is er voor het invoegend verkeer –wij dus- maar één rijstrook beschikbaar Bedroefde emoticon.

IMG_6604IMG_6605

Na een kilometer of 10 kunnen we dan uiteindelijk ‘gas geven’ en zet ik de cruis control op 100 km/u en dat is een prima kruissnelheid.

IMG_6609IMG_6613

Om 13:30 uur is het tijd voor een kleine lunchpauze.

IMG_6617IMG_6619

De temperatuur is inmiddels 28 graden en het is niet druk, waardoor het rijden niet al te inspannend is.

IMG_6621IMG_6626

IMG_6624

IMG_6625IMG_6627

Om 15:15 uur verlaten we de A7 en rijden we richting Châteaurenard, naar de D28, die ons uiteindelijk in Graveson zal brengen.

IMG_6628IMG_6630

In Châteaurenard is de navigatie de weg weer eens kwijt en dat levert in dit geval wel weer een anekdote op. We stuiten uiteindelijk op een poortje, waarbij alleen aangegeven is wat de maximale hoogte is, maar de caravan gaat hier, qua breedte, niet door heen kunnen Verlegen emoticon.

IMG_6631

Marijke stapt uit en ik rijd, met haar hulp, de combinatie kaarsrecht achteruit, zodat de paaltjes in het midden, onbeschadigd blijven Knipogende emoticon. Maar ik zal op het smalle weggetje toch moeten keren en gelukkig is er links van mij, de oprit van een huis en daar kan ik, terwijl Marijke oplet dat ik niet tegen de verhoogde stoeprand kom, ver genoeg op rijden om vervolgens achteruit te kunnen en 180 graden te kunnen draaien.

Ik zoek zonder navigatie zelf mijn weg en dat brengt ons in enkele minuten terug naar de D28, waarna we zonder verdere problemen de camping in Graveson bereiken.

IMG_6633

Bij de receptie worden we allervriendelijkst ontvangen. Als ik aangeef dat we 14 dagen willen blijven, krijgen we te horen dat we dan mogelijk, tussentijds van plaats moeten wisselen, afhankelijk van of we zon en/of schaduw willen, maar als ik aangeef dat Marijke op dit moment energetisch beperkt is en het fijn zou zijn als zij gebruik zou mogen maken van het invalidentoilet, krijgen we ook de optie aangeboden om op plek 36 te gaan staan, die is namelijk vlakbij het toiletgebouw, het zwembad en de ruimte waar Wifi is.

Als we alle beschikbare plekken hebben bekeken, zijn we het er snel over eens dat plek 36 voor ons ideaal is. Binnen 20 minuten zijn we geïnstalleerd en kunnen we genieten van een alcoholvrij biertje.

IMG_6635IMG_6636

De camping heeft geen restaurant, aar dat is geen probleem; we hebben voldoende ingrediënten in de caravan, zodat ik snel een eenvoudige pasta kan maken.

IMG_6640IMG_6650

Het feit dat we 4 dagen kunnen blijven staan geeft weer extra rust.

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s