Dag 02: Nancy – Pont-de-Vaux

We staan om 8:00 uur op en als we gedoucht hebben, ga ik naar de receptie om de gisteren besteld baguettes op te halen. Omdat we vandaag maar 350 kilometer hoeven te rijden, hebben we alle tijd.

IMG_6455IMG_6456

Het is inmiddels rond de klok van 10:00 uur als we vertrekken; vreemd genoeg geeft het

navigatiesysteem aan dat we, eenmaal buiten Nancy, links af moeten, terwijl het rechtsaf is richting A31. Ik stel de navigatie opnieuw in en het advies blijft om de N57, richting Epinal te pakken; het zal wel.

IMG_6459

IMG_6464IMG_6466

Het is inmiddels na 13:00 uur en we besluiten een stop te maken om een broodje te kunnen eten.

IMG_6475IMG_6471

IMG_6472IMG_6474

Als we weg rijden, zie ik op het dashboard dat er een storing is aan het linker achterlicht van de caravan; dat was vorig jaar ook al zo en daar zou men tijdens de onderhoudsbeurt een paar weken geleden, naar gekeken hebben. Blijkbaar is het bij kijken gebleven Boze emoticon.

Ik zet de auto aan de kant en demonteer de stekker, waarna ik alle draden één voor één opnieuw vast schroef; vervolgens krijg ik de stekker zelf niet meer goed gemonteerd, waardoor de verlichting het helemaal niet meer doet Boze emoticon Boze emoticon. Het lukt me uiteindelijk om alles weer op de juiste manier aan te sluiten, maar het linker achterlicht blijft het niet doen; betekent alleen dat we bij inhaalmanoeuvres goed moeten opletten.

Onderweg komen we ter hoogte van Vesoul nog even in de problemen doordat het navigatiesysteem weer van slag is en omdat geen van de plaatsen op de borden ons enig idee geeft van de richting waar we naartoe moeten, rijden we een aantal rondjes en dan blijkt dat we voorlopig Dole moeten aanhouden.

Het loopt tegen 15:30 uur als we Pont-de-Vaux bereiken; camping Rives du Soleil ligt aan de andere kant van de rivier de Saone.

IMG_6477IMG_6479

Er is sprake geweest van wateroverlast, doordat de rivier buiten har oevers is getreden, maar inmiddels is het weer opgeknapt; we besluiten om hier sowieso nog een dagje te blijven staan om helemaal tot rust te komen.

IMG_6481        IMG_6483

IMG_6488IMG_6489

Op de camping is een restaurant aanwezig en omdat we graag buiten willen eten, reserveer ik een tafel voor 19:30 uur.

We kiezen voor het het menu voor 2 personen, dat geserveerd word inclusief water en een karaf wijn. We hebben als voorgerecht de keuze uit tomaten- of uiensoep en kiezen beiden voor de uiensoep, die gereserveerd wordt met dobbelsteentjes toast en kleine plakjes kaas. Het hoofdgerecht is een vispotje met 3 soorten vis, een groententaartje en frietjes.

IMG_6492IMG_6495

IMG_6499IMG_6498

Marijke  sluit af met een warm chocoladetaartje met vanillesaus en ik met aardbeien merengue.

IMG_6500        IMG_6501

Het is nog steeds een heerlijke temperatuur en we kunnen gewoon tot 22:00 uur buiten blijven zitten Verhitte emoticon.

IMG_6509IMG_6516

IMG_6513

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s